Microsoft Dynamics NAV 2013 R2–What’s new?

Multitenancy, Help Server, On-line dokument integration, Skrivbare OData, Dynamisk flad fil XMLport, Microsoft Modern Style/ Windows 8 Style, Udvidet webklient, Nye C / AL -kommandoer, Report Builder
 

Microsoft Dynamics NAV 2013 R2–What’s new?

Læs om nyhederne i Dynamics NAV 2013 R2 nedenfor samt i PDF'en fra Microsoft som ses nederst i artiklen. 

Multitenancy


Hvad er det? Det er en funktion, som giver dig mulighed for at have forretningslogikken i en separat database på SQL og anvende det til flere databaser kun med data (f.eks. hver til kunde eller selskab) . Det betyder, at du kan have et sæt objekter, men kan bruge dem til flere databaser. Og disse databaser er tilgængelige gennem en eller flere NAV servere (en NAV Server kan nu arbejde med flere databaser).

Denne funktion er primært til hosting partnere, som nu nemmere kan betjene mange kunder i separate databaser.

 


Help Server

For at løse problemer med at få adgang til online hjælp fra en webklient har Microsoft tilføjet Help Server-komponenten.

Under installation af NAV kan du installere det på din IIS server. Det vil omfatte alt, hvad der er en del af den online hjælp i ældre versioner som almindelig HTML-sider og med nogle faciliteter til søgning, jump list m.v..

Partnere kan ændre og udvide hjælpeteksterne med deres egne sider, som de er vant til, men nu behøver du ikke at opdatere lokal hjælp på alle klienter. Samme hjælp er tilgængelig fra Windowsklient og fra webklient .

URL til Help Serveren indtastes, når du installerer klienter (i web.config og i den lokale config for hver Windowsklient ). Det er derfor vigtigt at indtaste korrekte webadresse og at der bruges en offentlig webadresse, når klienten vil blive brugt uden for dit lokale netværk.

 

Online dokument integration


NAV 2013 R2 er forberedt for integration med fx Office 365 service. Du kan bruge disse services til at gemme dine dokumenter og linke til dem i NAV eller ekspore til Excel ved hjælp af Office 365 .
 


Skrivbare OData

OData protokollen er nu skrivbar, således at eksterne applikationer kan bruge denne protokol til at skrive ind i NAV på en nem måde.
 


Dynamisk flad fil XMLport

XMLport anvendes som erstatning for de tidligere dataport (import / eksport af flade filer) og har nye funktioner, som giver udviklere mulighed for at skabe en mere dynamisk import / eksport. Du kan ændre felt / record / table separator og feltafgrænser for XMLporten via properties.
 


Microsoft Modern Style/ Windows 8 Style

UI på begge klienter (web og windowskliente) er redesignet til at matche Microsoft moderne stil. Designet er nu meget enklere.

Udvidet webklient

Den nye web-klient er kraftigt forbedret. Der kan nu vises diagrammer og du kan udvide den ved at add-ins skrevet i JScript. Du kan bruge on-line hjælp via Help Server (se ovenfor). Hvis du ønsker at se hjælpeteksten til et felt, holder du markøren over feltet, indtil hjælpeteksten vises.
 


Nye C / AL -kommandoer og egenskaber

GetUrl – Danner en URL til en specifik klient, regnskab, objekt og record.
COPYCOMPANY – du kan kopiere et regnskab til et andet via C/AL
Rapport – PreviewMode property – du kan vælge, hvilken layout der er standard for forhåndsvisning (standard eller Print Layout )
 

Report Builder

Udviklere kan nu bruge Report Builder til at designe layout for rapporter. Dette aktiveres i indstillingerne for udviklingsmiljøet. Det betyder at Visual Studio ikke længere er nødvendig for at designe rapporter.

 

Scroll to Top