XP udløber – hvad betyder det for din Navision?

Har du overvejet hvilken betydning det har for din Navision, når Microsoft den 8. april 2014 stopper supporten til MS Windows XP?

Support til MS Windows XP er fortid til april 2014, når Microsoft trækker stikket til både sikkerheds- og teknikunderstøttelsen. Har du tænkt over om det har betydning for din Navisionløsning, når den officielle support til XP udløber og din virksomhed udskifter de Pc’er der kører Windows XP?
 
Den 8. april 2014 stopper Microsoft sin support til det 12 år gamle styresystem Windows XP. Microsoft har forlænget supportperioden flere gange, men denne gang er det altså endegyldigt slut.
 
Det betyder naturligvis ikke at Windows XP holder op med at virke, men manglen på sikkerhedsopdateringer vil gøre systemerne mere sårbar over eksempelvis virus og hackere.
 
Det kan derfor også have stor betydning for din Navisionløsning, når Windows XP uddør til april og jeres virksomhed står for at udskifte til en nyere version af Windows. 
 
Alle som anvender en version af Navision som er ældre end version 4.0 SP3 vil på de nyere udgaver af Windows ikke kunne køre deres Navision. Har du derfor et ældre Navisionprogram betyder det at du nu ikke længere kan undlade at foretage dig noget, hvis du fortsat vil kunne anvende dit Navision efter at Windows XP udskiftes. 
Løsningen er at vælge en af tre nedenfor beskrevne muligheder.
 
Tre overordnede muligheder for din fremtidige plan 
 
  1. Du kan vælge at opgradere til det nyere Windows 8 (eller 7) og sætte dig ind i, hvordan du kan køre din ældre Navision via en virtuel operativ funktion kaldet XP-mode.
  2. Du kan få lagt din ældre Navision version ud af huset og få den hosted hos f.eks. www.navisionhosting.dk, derved får du adgang til den fra din nye Windows 8 (eller 7).
  3. Sidst men ikke mindst kan du vælge at benytte muligheden for at opdatere dit ældre Navisionprogram enten via en konvertering af databasen til den nye NAV 2013 R2 eller en runtime-opgradering til en version, som kan køre på Windows 8 (og 7).
     
Ønsker du at høre mere eller er du i tvivl, så er du mere end velkommen til at kontakte Skanderby på
telefon 7022 5799. 
 
Scroll to Top